Sydney'de 555 Numaralı Otobüs

Seyahat etmenin masrafları konusunda eğri oturup, doğru konuşalim. Türk lirasına göre, Avustralya doları neredeyse 1'e 2 ölçüyle (hatta biraz daha fazla) tadından yenmez halde oluyor. Dünyanin diger ucuna belli bir miktar biriktirdiğin ya da bir sekilde sahip olduğun birikimin ile gelince, harcama yaparken bir degil iki kez düşünüyorsun. Bir taraftan da merak içindesin ve bu şehri gezmek, görmek, öğrenmek istiyorsun. Biliyorum.

3 sene önce şehir merkezinden başlayan keşif gezilerimiz sırasında 555 numaralı otobüsü tesadüfen kullanarak ÜCRETSİZ olduğunu öğrenmiştik. O zamanlar kağıt otobüs biletlerini kullanıyorduk. 10 kullanımlık bileti her otobüse binişimizde, kapının yanındaki cihazların içine sokarak işletiyorduk. Bileti çıkardıgımızda ise otobüse bindiğimiz tarih saniyesine kadar yazıyordu. 

Biletinizi sadece 10 kez kullanabilmek için saklamanız gerekiyor. Bunun dışında rast gele saatlerde polisler tarafından bilet kontrolü yapılıyordu. Biletinizi okutmuş olabilirsiniz ama doğru bileti mi kullanıyorsunuz diye de yapılıyordu bu kontrol. Çünkü, Avustralya vatandaşı değilseniz, öğrenci bileti a-la-maz-sı-nız! Aldıysanız, sonuçlarına da yüklü miktarda ceza ödeyerek katlanmanız gerekiyor.

Şimdi ise kağıt bilet kontrolü yerine teknolojiye bıraktı. Polisler de artık ellerinde bir cihazla Opal Cardlarınızı okuyarak kontrol yapıyorlar. 

Önemli güncelleme! 
2015 Ekim ayında şehir merkezi otobüs güzergahları ile ilgili yapılan değişiklikten sonra 555 numaralı ücretsiz otobüs hizmeti kaldırıldı.





Unknown

Korkma, hayallerini takip et!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder