Avustralya'da Yaşam Notları - Moda

Tabiki de moda kismina da deginecegim.. Cunku ilginc bir giyim kusam algisi mevcut dunyanin hayli oteki ucunda.

Genel olarak herkeste mini bir sort altinda (olmazsa olmaz) parmak arasi terlik ve hatta bazi semtlerde terlik giymeye bile tenezzul etmeyen rahatlikta yalin ayak gezen insanlar gorebilirsin. Tamam, burada (Sydney) oyle cilgin bir kis yasanmiyor en fazla yogun yagmur yagisi oluyor ve Istanbul'da giyme ihtiyaci duydugumuz bir cok mont burada biraz gereksiz oluyor. Tabiki bu mini sort bagimlisi arkadaslarimiz yagmur yagsa bile sortundan odun vermiyor ve uzerine aldigi bolca bir kazakla ya da gercek bir montla usumemek icin buzulmeye devam etmekte bir sorun gormuyor. Ilginc bir yaklasim. Ben anlamakta biraz zorlaniyorum. Sydney'deki moda algisinin aksine Melbourne bana kendimi cok iyi hissettirmisti. Kiyafet ve ayakkabi secimleri daha uyumlu ve estetik cizgiler dahilinde idi. Orada parmak arasi terlik giyen birilerini gordugumu bile hatirlamiyorum (hava durumunun daha hizli degismesi ve Sydney'e gore daha soguk dereceleri gormesi bunun sebebi olabilir). 

Spor aliskanliklari uzerine yazdigimda soyledigim gibi kosu ayakkabbisi, mini kosu sortu ve kolsuz kosu t-shirtu ile aksam ya da sabah Sydney sokaklarinda kosan insanlari gormek cok siradan. Bugunlerde biraz yagmurlu doneme gectik ama tabiki yine kosanlar var azaldilar sanmayin.

Peki gelelim aksam saatlarine, klasik cuma ve cumartesi aksam saatlerinden bahsediyorum. Bahsettigim kisiler sacini, makyajini yapmis eglenmek icin gece disari cikanlar. Simdi gozunde bizim ulkemizdeki dugunlerde giyilen tasli tuslu, saten mini elbiseleri hayal et. Hayal ettiysen ve devamina hazirsan bunun ustune platformlu yuksek topuklu ayakkabilari ekle. Genelde gumus rengini tercih ediyordu benim gorduklerim. Tamam miyiz? Bir de buna bu ayakkabiyla yuruyemeyen kizlari ekle. Yani nasil anlatsam one one yamularak denge saglamaya calisan mi dersin, ayakkabi vurmasi sebebiyle acilar icinde kivrananlar mi dersin bilemem. 

Bir de tabiki olmazsa olmaz diger ayakkabi modelimiz ince bantli nispeten daha alcakli topuklu siyah ya da ten rengi tercih edilen daha narin daha nazik bir model. Bunu da genelde skinny siyah pantalonlarin altinda tercih ediyorlar eger o an parmak arasi terlik giymemisse kizlarimiz. 

Yani kendilerince Avrupa modasina benzer bir algi yaratmaya calisiyor gibiler ama bilemiyorum. Olmuyor sanki, uzerlerine mi oturmuyor desem ne desem bulamiyorum. 


Bence onemli bir not:
Sokakta mini sortuyla istedigin saatte kosuyorsun diye kimse kafasini cevirip vucudunu suzmuyor. Gece eglenmek icin kiz arkadaslariyla disari cikan kizlar asiri sarhos olsa bile kimse tarafindan tacize maruz kalmiyor. Herkes yoluna bakmaya devam ediyor, cok icmis diyerek. 



Unknown

Korkma, hayallerini takip et!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder