Happy Easter! - Sydney Royal Easter Show

Paskalya Bayramı dini anlamda büyük önem arz ediyor olsa da biz kendi inanışımız gereği dini anlamda kutlama yapmıyoruz. Lakin 3-6 Nisan tarihleri Good Friday ya da Long Weekend olarak kabul edildiğinden resmi tatil. Biz de hava yönünden şansımız olmasa da bu tatil gününde Sydney'in çok çok çok meşhur, mutlaka görmelisin diye tavsiye edilen Easter Show etkinliğine katılmaya karar verdik. 

Çocuk olmak zamanı gelmişse demek dedik ve vurduk kendimizi Sydney Olimpiyatları'nın da düzenlendiği ve bu aralar Sydney Royal Easter Show programının düzenlendiği karnaval alanına.

İlk alanda daha çok çocuklu ailelerin eğlenebileceği etkinlikler ve oyunlar bulunuyordu. 



Pamuk helva olmadan, olur mu?

Hava kapalı ve ara ara yağışlı olmasına ragmen tüm oyunlara ilgi büyüktü.




Buradaki miniklerin numaradan çığlıkları ve aşağıda onları bekleyen ailelerin bakışları biraz burukluk yaşatsa da gülümseyip geçtik yanlarından.




Hayvanların bulunduğu alana geldik. Burada koyun, keçi, domuz, inek,alpaka ve atlar vardı.
Kapıda bizi baldan tatlı bu tontiş amca karşıladı. Burada yaşlılık/emeklilik dönemindeki insanların gönüllü olarak etkinliklerde yer alması beni çok mutlu ediyor. Keşke aynı sistem Türkiye'de de uygulanabilse.


İşte karşısınızda Alpakalar. Alpaka, devegiller ailesinden yünleri için yetiştirilen evcil bir deve türüdür. Şunların masumluğuna bakar mısınız? Hele o kirpikleri...





Şimdi de yetişkinler için olan karnaval alanındayız.



Haunted Hotel merak ettiğimiz korku tünellerinden biriydi ama girişte taramalı tüfek sesiyle insanları korkutmaya başladığı için beğenmedik ve içeri girmedik.



Hollywood Horrors korku tüneli, Hollywood korku filmi sahnelerinin gayet başarılı şekilde canlandırıldığı gerçekten! gerilim dolu dakikalara mal olan bir attraksiyondu. Hiç bu kadar korkabileceğimizi düşünmemiştik.








Şimdi de Spotless Stadyumu içindeyiz. 'Sydney Royal Rodeo Series '  öncesinde Kovboy kıyafetli folk müzik sanatçısı :) mini bir konser verdi.

Hayatımda ilk defa bir Rodeo müsabakası izledim. Bizim de içinde yaşadığımız NSW eyaleti takımı kazandı.


Heyecan vericiydi. Rodeo yapanlara zarar gelecek diye çok gerildik. O kadar ani hareketler ve düşüşler sonrasında nasil sağlam kalabiliyorlar hala anlamış değilim.

Tabii bir de işin hayvanlarla ilgili olan tarafı var. O hayvanlar gerçekten çok yabani olduğu için mi o kadar sinirli oluyor yoksa müsabaka öncesinde bir etkiye mi maruz kalıyorlar henüz bilmiyorum ama sevmedim bu gösteriyi.

Gerçekten spor olarak kabul ediliyor mu araştırmadım ama boğa güreşlerinden farksız geldi.



Aslında benim merak ettiğim korku tüneli buydu.  Easter Karnaval alanı çok geniş bir alanda olduğu için çıkış yolunda bu korku tünelini bulabildik. Bir güne bir adrenalin patlaması yeter diyerek önünden süzülerek geçtik.




Öğlen'den akşama kadar bir karnaval alanında vakit geçirmiş olduğuma inanamıyorum, aslında. Eğlenceliydi ama sanırım seneye tekrar gitmem. Çocuklu aileler için çok daha eğlenceli bir etkinlik.



Happy Easter, mates!

Unknown

Korkma, hayallerini takip et!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder