Avustralya'da Yaşam Notları - Cep Telefonu Hattı

Dil okulunun açılmasına bir hafta varken Sydney'in bizim için yeni olan mevsimine ve zaman dilimine alışmıştık. Lakin, kendimize bir telefon hattı almalıydık. Türkiye'den gelirken Turkcell hatlarımızla birlikte gelmiştik ama uzun vadede bir ülkede yaşacaksan kendi ülkenin telefon hattını kullanmak hiç mantıklı değil. 

Avustralya'daki mobil telefon hattı sağlayan firmaları araştırdığımızda, Optus diğerlerine oranla daha fazla internet kullanımı sunuyordu. Çantamızda pasaportlarımızla gittiğimiz alışveriş merkezinde Optus standına ulaştık ve hat almak istediğimizi söyledik. Türkiye'deki gibi düşündük ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Kimlik bilgileri bir telefon hattı almaya yetmedi, yettiremedik.

Mobil telefon hattına sahip olabilmek için adres bilgilerini de kanıtlayacak bir belgen olması gerekiyor. Bunu banka hesap bilgilerini içeren bir matbu evrakla (bank statement), ya da adına düzenlenmiş bir elektrik, su faturası ile ya da RTA (Roads and Traffic Authority)'den alacağın Photo ID kartla (kimlik ve adres bilgilerinin yazdığı fotoğraflı kimlik kartı) ispatlayabilirsin.




Eşimin üniversite arkadaşının evinde bir süreliğine misafir olarak kalacağımızdan sabit bir adres bilgimiz yoktu. Çünkü, uzun vadede kalacağımız evimizi sadece internet üzerinden görebileceğimiz fotoğraflarla seçmek istemedik (o kadar yaşanandan sonra bu cümleme ağız dolusu gülebiliyorum artık).


En hızlı şekilde adres bilgisine sahip olmak için bankaya gitmek gerekiyordu ama bankada vakit kaybetmek istemedik. Çünkü alışveriş merkezleri saat 17:00'da kapanıyordu. Evet, şaka gibi! Arkadaşlarımız bize yardımcı oldu da onların adına kayıtlı iki tane hat alabildik. Zaten o dönemde onlarla aynı adreste kaldığımız için sorun olmadı. 

Okul kaydımız tamamdı.
Mobil telefon hattımız vardı.
Banka hesabı açtırmamız gerekiyordu.
Ev bulmamız gerekiyordu.
Kocaman pasaportla dolaşmamak için Photo Id çıkartmamız gerekiyordu.
Bir de şu trenle ulaşım sistemine alışmamız gerekiyordu. 

Unknown

Korkma, hayallerini takip et!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder